#19 Kerst met Ernst & Bobbie

Kerstballen lijmen nadat ze gevallen zijn? Het komieke duo Ernst en Bobbie zouden dat zo doen tijdens de kerst. Een probleem kan altijd opgelost worden. Het komt altijd goed. Deze boodschap zingt en klinkt mee in alle filmpjes, films, sketches, liedjes en theaterprogramma’s van deze heren voor kinderen tussen de vier en acht jaar oud.

In deze podcast hebben we met één van de twee, Bobbie, een geanimeerd gesprek. Eigenlijk met de man die Bobbie handen, voeten, energie én stem geeft: Gert-Jan van den Ende. Hoe vieren Ernst en Bobbie eigenlijk kerst? Daarover vertelt Gert-Jan in geuren en kleuren, mét de nodige humor en lach.

Tegelijk een serieuze ondertoon te midden van alle grollen en kerstballen: de gebrokenheid van het bestaan, de ontdekkingstocht in het leven van kinderen en de levenskunst.

We spreken met Gert-Jan ook over zijn persoonlijke geloof en over zijn werk als vrijwilliger in de Prinses Julianakerk in Scheveningen waar dit interview is opgenomen half november 2020.

Samen met collega ds Wim Scheltens heb ik deze podcast gemaakt. Ook zal een artikel verschijnen in het kerst-themanummer van het blad Confessioneel Credo, december 2020.

Robert-Jan van Amstel, 15 december 2020


Geef een reactie

Aantal bezoekers sinds april 2020

  • 3.269

Categorieën

Over mijn podcast-site

Het podcasten heb ik ontdekt aan het begin van de coronacrisis in 2020. Ook op deze manier probeer ik mensen te bereiken die op zoek zijn naar een goed verhaal, bezinning, en bemoediging.

(c) Deze website wordt onderhouden door Robert-Jan van Amstel.
Op alle teksten/afbeeldingen/geluidsbestanden berust copyright, tenzij de bron uitdrukkelijk is aangegeven.

%d bloggers liken dit: