#18 Geloof jij in die God?

Argumenten dat God niet bestaat, overtuigen mij niet; helaas beste atheïsten. Trouwens, argumenten dat God wel bestaat kunnen mij ook niet overtuigen; helaas beste medegelovigen. Het gaat om iets heel anders waarom ik in God geloof. Ik ben dat op het spoor gekomen door de lezing van Daniël 3 in de Bijbel, klik hier voor de tekst.

In het Bijbelboek Daniël speelt de naamgever van het boek in alle hoofdstukken een rol, behalve het 3e hoofdstuk. Dan horen we van zijn drie vrienden. Ze weigeren te knielen voor het nieuwste pronkstuk en speeltje van koning Nebukadnessar. Daarop wordt hij zo kwaad, dat hij de drie in een loeihete oven laat gooien. Wat schetst zijn verbazing: er loopt een vierde ‘persoon’ in de vlammen.

De drie vrienden gaan er onveranderd in en onveranderd weer uit. Wat brengt hen ertoe om zo te blijven vertrouwen op God? Waarom geven ze zoveel gewicht aan God in hun leven? Waarom laten ze hun gevoelens en hun levensweg door Hem bepalen?

In deze podcast, deel 3 van de serie “Daniël trekt aan de Bel”, deel ik in mijn gedachten over dit bijzondere verhaal en waarom ik in God geloof. In deze podcast heb ik de opname van een kerkdienst geplaatst van zondag 9 augustus 2020 in de Alexanderkerk te Rotterdam. Het is daags na de rampspoed in Beiroet.
Je hoort een introductie op de Bijbellezing, de lezing zelf en direct daaropvolgend de preek getiteld “Echt, geloof jij in die God?”

Veel luisterplezier gewenst en zegen voor jou.

Robert-Jan van Amstel, 7 oktober 2020


Geef een reactie

Aantal bezoekers sinds april 2020

  • 3.218

Categorieën

Over mijn podcast-site

Het podcasten heb ik ontdekt aan het begin van de coronacrisis in 2020. Ook op deze manier probeer ik mensen te bereiken die op zoek zijn naar een goed verhaal, bezinning, en bemoediging.

(c) Deze website wordt onderhouden door Robert-Jan van Amstel.
Op alle teksten/afbeeldingen/geluidsbestanden berust copyright, tenzij de bron uitdrukkelijk is aangegeven.

%d bloggers liken dit: