#17 Hokjesdenken wordt ruimte vol geloof

Wat doe je als je bang bent te verliezen wat zo belangrijk voor je is? Hoe houd jij grip op de dingen en/of op mensen als je bedreigd wordt door andere machten en krachten?

Koning Nebukadnessar krijgt een droom en ziet een groot beeld verpulverd worden door een steen. Zijn rijk groeit en bloeit en hij regeert met vaste en sterke hand. Alles zoals hij dat wil, zit in het juiste hokje en vakje. Hij wordt bang om alles te verliezen.

Daniël

Zijn dienaren die hooggeschoold zijn in wijsheid en sterrenkunde, kunnen hem niet helpen. Uiteindelijk wordt de jongeman Daniël met een zeer goede reputatie op gebied van mystiek en wijsheid, geroepen door Nebukadnessar. Daniël leert de machtige koning, en naar onze tijd verplaatst, jou en mij om niet in hokjes te denken en te vertrouwen op de levende God.

Jeugdzonde

In deze podcast hoor je deel 2 van de prekenserie over het Bijbelboek Daniël “Daniël trekt aan de Bel”. Thema van deze preek over Daniël 2 (klik hier voor de tekst) luidt: “Hokjesdenken wordt ruimte vol geloof”.
Na een korte introductie en de lezing van de tekst, speelt Matthijs Breukhoven een improvisatie. Daarna spreek ik mijn preek uit. Deze heb ik gehouden tijdens de kerkdienst in de Alexanderkerk op zondag 2 augustus jongstleden.
Ik spreek over een eigen jeugdzonde, over de betekenis van de droom van Nebukadnessar en wat God ons geeft en leert in ons dagelijks leven.

Waar luister je deze podcast?

Klik op onderstaand venster op het afspeelteken (zwart driehoekje wijzend naar rechts). Je kunt trouwens overal luisteren: hier, of via Spotify of Apple Podcasts of andere podcastplatforms zoals Anchor.FM.
Plaats van luisteren: misschien in je bed, ben je onderweg, is het morgen en is het stille tijd, wellicht zoek je troost en bemoediging… laat God Zijn werk doen in je hart en ziel.

Robert-Jan van Amstel, 3 september 2020


Geef een reactie

Aantal bezoekers sinds april 2020

  • 3.218

Categorieën

Over mijn podcast-site

Het podcasten heb ik ontdekt aan het begin van de coronacrisis in 2020. Ook op deze manier probeer ik mensen te bereiken die op zoek zijn naar een goed verhaal, bezinning, en bemoediging.

(c) Deze website wordt onderhouden door Robert-Jan van Amstel.
Op alle teksten/afbeeldingen/geluidsbestanden berust copyright, tenzij de bron uitdrukkelijk is aangegeven.

%d bloggers liken dit: