#16 Goed doen is God doen

In de Alexanderkerk waar ik dominee ben, houd ik een prekenserie over het Bijbelboek Daniël en diens hoofdpersoon met dezelfde naam. Dit Bijbelboek blijkt zeer actueel en verrassend te zijn ook voor nu en de huidige tijdgeest. Hoe kun je als christen, als gelovige leven te midden van een cultuur die zich steeds meer van God afwendt?

In dit eerste deel geef ik een korte intro op het Bijbelboek en lezen we Daniël 1, klik hier om de NBV-vertaling te lezen. De lezing wordt gedaan door kerkelijk werker Annemieke Bosman. Daarna houd ik een toespraak / preek / verkondiging bij dit verhaal. Het thema van de dienst is “De Wortel van Drie”.

God, als Wortel van alle leven, drie dingen: vriendschap, mensen op je weg en een missie. 

Deze podcast kan helpen bij Bijbelstudie, bezinning, een woord voor onderweg, bemoediging en lering en hopelijk je geloof in God doen ontdekken, vergroten en verdiepen.

Robert-Jan van Amstel, 31 augustus 2020.

Klik op onderstaande venster om de podcast te beluisteren.
Of ga naar Spotify of Apple Podcast.


2 Replies to “#16 Goed doen is God doen”

 1. A de man

  Dag Dominee wat een prachtig verhaal over daniel en zijn vrienden en wat een prachtige preek. Het is nu 1 sept, en ik dacht dat die preek van gisteren was, maar hij is al acht weken oud, maar HIJ STAAT nog als een huis !!
  Ik hoorde de podcast omdat ik even niet slapen kon, en doe tevreden het licht weer uit.
  Anton de Man

  • R.J. Van Amstel

   Beste heer De Man, dank u wel voor uw leuke reactie! Mooi dat u alsnog kon gaan slapen.
   De preek is van begin juli inderdaad. Deel 2 en deel 3 komen binnenkort online. A.s. zondag spreek ik over Daniël 5; die preek zal ook een podcast worden t.z.t.
   Hartelijke groet!

Geef een reactie

Aantal bezoekers sinds april 2020

 • 3.175

Categorieën

Over mijn podcast-site

Het podcasten heb ik ontdekt aan het begin van de coronacrisis in 2020. Ook op deze manier probeer ik mensen te bereiken die op zoek zijn naar een goed verhaal, bezinning, en bemoediging.

(c) Deze website wordt onderhouden door Robert-Jan van Amstel.
Op alle teksten/afbeeldingen/geluidsbestanden berust copyright, tenzij de bron uitdrukkelijk is aangegeven.

%d bloggers liken dit: