#14 Geestelijke WC

Het boek “Brodecks Bericht” van Philip Claudel uit 2007 heb ik onlangs weer herlezen. Opnieuw verrast mij de indringende beeldspraak, rauwe verhaallijnen en bijzondere, heftige figuren die in dit boek voorkomen. Twee fragmenten uit dit boek lees ik voor in deze en de volgende podcast.

In dit fragment horen we over pastoor Peiper die in gesprek is met de hoofdpersoon van het boek. Hij vertelt over zijn verlies van geloof in God en dat hij toch, als geestelijke, volhoudt om de verhalen van mensen aan te horen. Hij voelt zich een menselijk afvoerputje….

Luister het boeiende fragment in deze podcast. Laat je gedachten eens gaan over wat je hoort.

Robert-Jan van Amstel, 5 juni 2020


3 Replies to “#14 Geestelijke WC”

  1. Annelies de Jong

    Gelijk toen ik de titel van deze Podcast zag, wist ik over welk boek het ging. Ik heb het een aantal jaren geleden gelezen en het heeft zich in mijn hart gegrift. Heb net snel in mijn boekenkast gekeken maar wat ik vreesde is waar. Ik zal het aan de jaarlijkse winterfair van de kerk gegeven hebben. ( Waarschijnlijk omdat ik niet de moed had om het nog eens te lezen. Het hakt erin.) Daar heb ik nu spijt van want ik zou het nu zeker nog eens willen lezen. Mooi hoe je dit stukje er uit licht. Ik kijk al uit naar het volgende. Dank je wel!

Geef een reactie

Aantal bezoekers sinds april 2020

  • 3.218

Categorieën

Over mijn podcast-site

Het podcasten heb ik ontdekt aan het begin van de coronacrisis in 2020. Ook op deze manier probeer ik mensen te bereiken die op zoek zijn naar een goed verhaal, bezinning, en bemoediging.

(c) Deze website wordt onderhouden door Robert-Jan van Amstel.
Op alle teksten/afbeeldingen/geluidsbestanden berust copyright, tenzij de bron uitdrukkelijk is aangegeven.

%d bloggers liken dit: