#13 Wat vieren we met Hemelvaart?

Hemelvaartsdag is een nationale feestdag. Alleen: wat vieren we dan? Zeker, we denken aan Jezus’ Hemelvaart, dat Hij wordt opgenomen in de hemel. Zo kun je dat lezen in het Bijbelboek Handelingen, het eerste hoofdstuk.
Tsja, da’s alweer een tijd geleden. Als we door het blauw van de huidige hemel heen gaan, komen we terecht in de zwarte kosmos. Waar is Jezus dan gebleven? Wat is de betekenis van Hemelvaart voor ons leven anno nu?
Daarover een paar gedachten die ik graag met jullie wil delen als een moment van bezinning. Je kunt de podcast beluisteren in de balk hieronder, druk op driehoekje dat wijst naar rechts.

Bezinningsvraag: hoe denk jij dat Jezus Christus als Koning regeert in onze wereld? Of zijn er heel andere machten aan de gang die de kracht van de hemel om de vaart op aarde erin te houden, tegenwerken of zelfs verzwakken?

Robert-Jan van Amstel, 20 mei 2020

#13 Wat vieren we met Hemelvaart?

Tijdens mijn podcast vertel ik over het beeld van de zwevende Jezus dat ik gezien heb bij de Sagrada Familia in Barcelona. Let op de ogen die de mensen aankijken beneden en de open handen als teken van zegen.

De Hemelvaart van Jezus bij de Sagrada Familia in Barcelona (foto: R.J. van Amstel)

Geef een reactie

Aantal bezoekers sinds april 2020

  • 3.175

Categorieën

Over mijn podcast-site

Het podcasten heb ik ontdekt aan het begin van de coronacrisis in 2020. Ook op deze manier probeer ik mensen te bereiken die op zoek zijn naar een goed verhaal, bezinning, en bemoediging.

(c) Deze website wordt onderhouden door Robert-Jan van Amstel.
Op alle teksten/afbeeldingen/geluidsbestanden berust copyright, tenzij de bron uitdrukkelijk is aangegeven.

%d bloggers liken dit: