#11 Kracht en vertrouwen (David & Goliath)

Het verhaal over David die de reus Goliath verslaat staat in het collectief geheugen gegrift. Nog steeds kom ik de beeldspraak tegen in de media. Onlangs nog las ik over het coronavirus dat als een David het kapitalisme, Goliath, een dreun geeft. Of dat het goed zoeken is naar de ‘David’, het vaccin, om de ‘Goliath’, het Covid-19-virus te verslaan.

Het Bijbelverhaal uit 1 Samuël 17 (klik hier) kun je op allerlei manieren lezen. Afgelopen zondag, 3 mei 2020, heeft één van de mensen van de Kinderkerk (kindernevendienst) in de Alexanderkerk, Herma Swager, tijdens de kerkdienst het verhaal naverteld voor kinderen. Ook haar korte toepassing speciaal sprak aan, eigenlijk iedereen (en mij ook).

In deze podcast laat ik, met toestemming, graag het moment horen dat Herma Swager vertelt over de reus en de kleine jongen.

Bezinningsvragen: het woord vertrouwen roept van alles op. Wie vertrouw je? Kun je ook op God vertrouwen ook in deze ingewikkelde en moeizame corona-tijd?

Robert-Jan van Amstel, 6 mei 2020

#11 Kracht en vertrouwen (David & Goliath)

Deze podcast is ook te beluisteren via Spotify en Apple Podcast


Geef een reactie

Aantal bezoekers sinds april 2020

  • 3.218

Categorieën

Over mijn podcast-site

Het podcasten heb ik ontdekt aan het begin van de coronacrisis in 2020. Ook op deze manier probeer ik mensen te bereiken die op zoek zijn naar een goed verhaal, bezinning, en bemoediging.

(c) Deze website wordt onderhouden door Robert-Jan van Amstel.
Op alle teksten/afbeeldingen/geluidsbestanden berust copyright, tenzij de bron uitdrukkelijk is aangegeven.

%d bloggers liken dit: