#10 Poppetje in mijn ogen

Wanneer je met iemand in gesprek bent en je kijkt goed, dan zie je jezelf terug in de ogen van de ander. Altijd bijzonder om dat te zien. In Psalm 17 bidt David tot God: “Behoed mij als de appel van uw oog”. Dus blijkbaar ziet David zichzelf weerspiegelt in het oogvocht van God. Zou God weerspiegelt kunnen worden in jouw ogen?

In deze podcast mijmer ik daarover door. Graag geef ik je een paar gedachten mee, terwijl nu thuis bent of onderweg. Of je hebt nu stille tijd. Of je sluit je dag voor je gaat slapen. Kun je jezelf zien als poppetje in Gods ogen?

Robert-Jan van Amstel, 10 mei 2020

#10 Poppetje in mijn ogen

Deze podcast is ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts

De uitgelichte afbeelding is van Luke Braswell via unsplash.com


4 Replies to “#10 Poppetje in mijn ogen”

 1. Louise Bliek

  Robert Jan ik zie nu veel verdrietige ogen zieke en vermoeide ogen. Soms zie ik glans als ze verzorgd verschoond geholpen zijn en liefdevolle zorgende hand voelen of als ze even kunnen praten met familie per telefoon en hun liefde voelen.
  Ik hoop dan dat onze vader hen daarbij de kracht en moed geeft om door te gaan of om in alle overgave te gaan slapen.
  Mijn poppetjes in mijn ogen vullen zich dan vaak achter deur met tranen maar ben toch blij dat ik een klein beetje glans te voorschijn kan halen bij hen ,soms.

 2. Adriana v Helden

  Loes, ik voel precies wat jij hiermee bedoelde. Zoveel gezinnen in rouw en in t nauw. Het is toch niet te geloven wat er allemaal gebeuren kan waar jij zelf niets aan kan veranderen Wat gewoon er is en blijft ook na de corona .We moeten proberen waar we tkunnen plaatsen als er al ergens een plaats voor is.Ik wens je in je huidige werk Zijn zegen en we zijn trots op jou. Je bent een kanjer.

 3. Carmen

  Hoi Robert-Jan,
  Wat een prachtige podcast. Bij het luisteren ervan moest ik denken aan je preek, alweer een behoorlijke tijd geleden, over spiegelneuronen. Hoe laat ik Gods Liefde zien aan de wereld? Laat ik zien dat God in mij woont? Inspireer ik de ander, door wat ik laat zien, om ook Gods Liefde te laten zien in de wereld?
  Eén van de vragen in je tekst was: wat ziet God in mijn ogen terug? Ik hoop de liefde die ik voel voor Hem en de liefde, Zijn Liefde, die ik uit wil dragen aan andere mensen. Je zegt iets over vuil in de ogen door wat je gezien hebt of meegemaakt. Ik denk aan de kleineringen in mijn leven en Gods Liefde die mijn oogvocht heeft schoongemaakt, zodat ik met liefde naar mijn medemens kan kijken; liefde kan weerkaatsen.
  Mooi dat ogen je welkom heten en laten zien wie je bent. Ik vind het troostend dat je als mens een plek hebt in Gods ogen, daar welkom bent en niet uitvalt en Hij je ziet zoals je werkelijk bent en dat Zijn ogen Zijn Liefde weerkaatsen op jou.
  Zo mooi dat God ons ziet en beschermt met Zijn ogen, Hij houdt ons letterlijk en figuurlijk in het oog. Mooi dat we dat ook voor elkaar kunnen doen. Omzien naar elkaar, elkaar in het oog houden. Ik vind dat echt ern prachtige gedachte, zeker ook nu.
  Waar ik ook aan moest denken, en wat ik weleens doe, is in de spiegel kijken en mezelf in mijn eigen ogen zien. Zo mooi wat ik dan aan liefde en levenskracht zie. Die liefde en levenskracht heb ik van God gekregen en ik vind het heel bijzonder dat ik dat zie als ik mezelf aankijk. Ik voel daar veel dankbaarheid voor.
  Harteijks van Carmen.

  • R.J. Van Amstel

   Dank je wel Carmen voor je mooie reactie. In de spiegel kijken kan nu extra verrassend zijn.
   Geniet van Gods liefde ook voor jou.

Geef een reactie

Aantal bezoekers sinds april 2020

 • 3.269

Categorieën

Over mijn podcast-site

Het podcasten heb ik ontdekt aan het begin van de coronacrisis in 2020. Ook op deze manier probeer ik mensen te bereiken die op zoek zijn naar een goed verhaal, bezinning, en bemoediging.

(c) Deze website wordt onderhouden door Robert-Jan van Amstel.
Op alle teksten/afbeeldingen/geluidsbestanden berust copyright, tenzij de bron uitdrukkelijk is aangegeven.

%d bloggers liken dit: