#4 Licht dat ons aanstoot

Er zit een prachtige en ontroerende wisseling van kijken naar jezelf en naar de wereld om je heen in het lied “Licht dat ons aanstoot in de morgen” (1979). Dichter-theoloog Huub Oosterhuis weet mijn geloof met dit lied steeds weer te voeden. Graag deel ik met jullie in deze podcast wat mij raakt en inspireert in dit gedicht. Juist nu in deze tijd van intelligente lockdown en de coronacrisis.

Reacties welkom!

Robert-Jan van Amstel, 8 april 2020 (Stille Week)

Podcast #4 ‘Licht dat ons aanstoot’

De tekst van het lied is te vinden via deze link, klik hier

Het lied met die vloeiende melodie van Antoine Oomen kun je hieronder beluisteren:


2 Replies to “#4 Licht dat ons aanstoot”

 1. Carmen

  Hoi Robert-Jan,
  Ook ik vind dit een prachtig lied en krijg nog steeds kippenvel en tranen in mijn ogen als ik het hoor of zing.
  Couplet 2 raakt mij het meest.
  Om te beginnen: de zin ‘Vaderlijk Licht, steevaste schouder’ geeft mij altijd iets geborgens. Hij is er altijd, geeft mij Zijn schouder om steun te zoeken.
  Daarnaast vind ik jouw uitleg prachtig dat we lichtdrager zijn en drager van Gods Liefde, omdat Hij ons liefheeft. Van geliefde naar liefhebber, wauw, zo mooi. En dat die liefde in mij toelomst is, omdat alleen liefde toekomst heeft en we zo met elkaar kunnen leven.
  Ik hoop Gods Licht en Liefde aan heel veel mensen door te mogen geven.
  Hartelijke groet van Carmen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: