#3 De spaarpot van God

Psalm 91 is een veelgelezen en geliefde Psalm. Het lied zit vol troost, bemoediging, zelfs een glimlach van God. God spaart jou, dat jij blijft staan als anderen vallen. Dat is genade, als de spaarpot van God. Maar: hoe is het als jij valt en de anderen blijven staan?
Naast Psalm 91 (klik hier voor de tekst) lees ik Filippenzen 2, vers 5 t/m 11, de Christushymne van de apostel Paulus (klik hier). Hierin hoor ik dat Jezus valt terwijl anderen blijven staan. Hij werd vernederd om uiteindelijk verhoogd worden. Er is toekomst bij God ook nu we midden in de ingrijpende corona-crisis zitten.

Robert-Jan van Amstel, 6 april 2020


Geef een reactie

Aantal bezoekers sinds april 2020

  • 3.269

Categorieën

Over mijn podcast-site

Het podcasten heb ik ontdekt aan het begin van de coronacrisis in 2020. Ook op deze manier probeer ik mensen te bereiken die op zoek zijn naar een goed verhaal, bezinning, en bemoediging.

(c) Deze website wordt onderhouden door Robert-Jan van Amstel.
Op alle teksten/afbeeldingen/geluidsbestanden berust copyright, tenzij de bron uitdrukkelijk is aangegeven.

%d bloggers liken dit: